3 Ocak 2008 Perşembe

KOLA İÇİNCE VÜCUTTA NELER OLUYOR?

İlk 10 dakika: 15 çay kaşığı şeker almış gibivücudunuza girer (Günlük almanız gereken şekermiktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat almaduyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayıkusmanızı engeller.
20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur,yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur.Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek bunabir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.
40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Gözbebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir,karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamayabaşlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehavetiönlemek için bloke olur.
45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkıeroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.
60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir(tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum,magnezyum ve çinkonun da beraberce dışarı atılmasıdemek. Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymayabaşlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkinhissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütünsu tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuzu tekrarhissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafeinisteği de başlayacak (sigaradaki gibi). Ve yine birCoca Cola...____________ ________